GÜNÜN YEMEĞİ
Malzemeler:
250 gram zırh kuşbaşı (bıçakla kıyma gibi yapılmış ya da rondoda çekilmiş)
1 kilogram bostan patlıcanı
250 gram süzme yoğurt
3 diş sarımsak
Tuz, pul biber
Tereyağı
Yapılışı: Patlıcanları közde ya da ocakta közleyin. Kabuklarını soyup söğüş olarak doğrayın. Küçük doğradığınız ya da rondodan geçirdiğiniz kuşbaşı eti tavada çok az tereyağı ile kavurun. Yeterince piştiğinde altını kapatın. Sarımsakları ezip süzme yoğurt ve tuz ile karıştırın. Üzerine patlıcanları da ekleyip yine karıştırın. Üzerine eti ekleyin. Çok az yağ ile pul biber kızdırıp üzerine dökün.
GÜNÜN ÇORBASI
Malzemeler:
500 gram brokoli
1 adet havuç
1 adet orta boy patates
1 adet soğan
2 su bardağı süt
1 yemek kaşığı süt kreması
2 yemek kaşığı tereyağı
1 yemek kaşığı un
Tuz
Karabiber
Yapılışı: Temizleyip yıkadığınız brokoliyi, küp küp doğradığınız patatesi, halka halka dilimlenmiş havucu ve doğradığınız soğanı bir tencereye koyun, üzerini geçecek kadar su ilave ederek sebzeler yumuşayana kadar haşlayın. Başka bir tencerede tereyağını eritin ve unu ekleyerek kavurun. Üzerine yavaş yavaş sütü ilave ederek karıştırarak beşamel sosu pişirin. Sebzeleri beşamel sosun üzerine ilave ederek haşlama suyunun da yarısı kadarını tencereye alarak blender ile güzelce ezin. Kıvamı koyu olursa kalan haşlama suyundan ilave ederek kıvamı ayarlayın. Tuz ve karabiberi ekleyerek 3-4 dakika kadar kaynatın. Son olarak çorbanın kremasını ilave edin. 1-2 taşım kaynattıktan sonra çorbayı ateşten alabilirsiniz.
GÜNÜN TATLISI
Malzemeler:
1 litre süt
2 adet yumurta sarısı
1 kahve fincanı mısır nişastası
1 su bardağı şeker
2 yemek kaşığı toz badem
Üzeri için toz badem ve dövülmüş şamfıstığı
Yapılışı: Tüm malzemeleri derin bir tencereye koyun. Ocak üstünde karıştırarak kısık ateşte pişirin. Koyu kıvama gelince kaselere paylaştırın. Buzdolabında soğutun, üzerine badem veya şamfıstığı serperek servis yapın.