Iskenderun Belediyesi ilçe genelinde faaliyet gösteren yemekhaneler, lokantalar ve fırınları denetim altına aldı. Denetimlere katılan Iskenderun Belediye Baskan Yardımcısı Ergün Gözüküçük, birçok isyerinde denetimleri titizlikle sürdürdüklerini belirtti. Gözüküçük, "Hafta basından beri yürütülen çalısmalarda, isletme ve mutfagın genel temizlik ve hijyeni, gıda ürünlerinin muhafazası ve depolama hijyeni, kılıkkıyafet, eldiven ve bone gibi personelin genel temizligi, tezgâh, vitrin ve kullanılan alet ekipmanların temizlik ve sartlara uygunlugu, havalandırma ya da davlumbazları bulunup bulunmadıgı gibi konular titizlikle denetleniyor" dedi. Bu denetlemelerdeki amaçlarının, Iskenderun'da vatandasların saglıklı ortamlarda saglıklı gıda tüketmelerini saglamak oldugunu kaydeden Ergün Gözüküçük, "Belediyemiz Zabıta ve Ruhsat Müdürlügü ekipleri, ilçedeki fırınlara yönelik denetimlerini Ramazan ayı boyunca sıklastırırken, diger yandan da ruhsatlı olarak yemek üretimi yapan yemekhaneleri denetliyor. Denetim ekipleri, belirlenen 5 ana baslık çerçevesinde mekanları kontrol ediyor. Bu 5 baslık; çevre kirliligi, yangın güvenligi, genel güvenlik, imar yönünden sıhhi sartlar ve hijyen kurallarından olusuyor" diye konustu.