Akdeniz su Ürünleri ve Hayvansal Mamuller İhracatçıları Birliği Yönetim Kurulu Başkanı Ali Can Yamanyılmaz, Norveç somonunun Türkiye sularında yetişen balıklardan daha sağlıklı olduğu algısının yaratılmasına tepki gösterdi. Türk balıkçılığının dünyadaki yükselişini önlemek için böyle bir girişimde bulunulduğunu savunan Yamanyılmaz, "İddiaları görmezden gelerek balıklarımızı gönül rahatlığı ile tüketebiliriz. Çocuklarımıza gönül rahatlığı ile balıklarımızı yedirebiliriz" dedi.
OMEGA3 ZENGİNİ
Türk denizlerinde ve iç sularda yetişen başta hamsi, çipura, levrek, alabalık ve Karadeniz somonu olmak üzere tüm çeşitlerin omega3 açısından zengin olduğunu aktaran Yamanyılmaz, Türkiye'nin su ürünleri çeşitliliği ve üretim miktarı bakımından çok zengin olduğunu dile getirdi. Bu tür reklamların ihraç pazarlarında imajı zedelemeye yönelik olduğuna dikkat çeken Yamanyılmaz, "Türkiye 2016 yılında 87 ülkeye su ürünleri ihracatı yaparak dünya su ürünleri sektöründeki gücünü ispat etmiştir" diye konuştu. Su ürünleri sektörünün önemli ölçüde ihracat gerçekleştirerek ülke ekonomisine değer kattığını anlatan Yamanyılmaz, şöyle konuştu: Avrupa Birliği'nin, hayvansal ürün ithalatında öngördüğü insan sağlığına elverişli kalite ve standartların ne kadar hassas ve kritik değerleri içerdiğini ve bizim ürünlerimizi AB'ye ihraç ettiğimizi dikkate alırsak, ülkemiz kültür balıklarının insan sağlığına elverişli kalite ve standartlarda üretildiğinin ve tereddütsüz tüketilebileceğinin en önemli ispatı olacaktır.