Süt ürünlerinin kalp krizi ve felç riskini artırdığına yönelik iddialara tepki veren Yörüksüt Yönetim Kurulu Başkanı Ramazan Öz, bu iddialara uluslararası düzeyde yapılan bir araştırmanın sonuçlarını paylaşarak yanıt verdi. Öz, "Uluslararası uzmanların araştırmasına göre, tam yağlı süt ürünleri bile, bu riskleri artırmıyor. Bu iddiaları dile getirenler, bilimsel gerçekliği görmezden geliyor" dedi. Süt ürünleriyle ilgili İngiltere'nin en saygın gazetelerinden The Guardian'da yayınlanan araştırmanın devrim yaratabilecek bir çalışma olduğunu belirten Öz, "Bu araştırma, süt ürünlerinin sağlığa zararlı olabileceğine dair yaygın inancı ciddi bir biçimde sarsıyor. Peynir, süt ve yoğurdun tam yağlı olanları bile kalp krizi ve felç riskini artırmıyor. Bu yanlış inanca dayalı korku artık miadını doldurmuştur ve bitmelidir. Halkımız bundan zarar görmektedir" diye konuştu.