ERİKTEN böğürtlene, nardan bademe kadar geniş bir meyve üretim yelpazesine sahip olan ve uygun iklim, verimli topraklar ve yaygın seracılık sayesinde birçok ürünün ilk hasadının yapıldığı yer olarak dikkati çeken Silifkeli üreticiler, çileğin tüketiciye tarladaki kalitesiyle ulaşabilmesi için "Tek dokunuşla dalından sofralara" sloganıyla hasat yapıyor. Türkiye'deki çilek üretimin yaklaşık yüzde 40'ının yapıldığı ilçede çiftçiler ürün kalitesinin korunması için büyük özen gösteriyor. Çileğin üretiminin diğer meyvelere göre çok daha zahmetli olduğunu belirten Silifke Çilek Üreticileri Birliği Yönetim Kurulu Üyesi Mehmet Yaşar Çalmaşur, çileğin fidenin dikiminden hasada kadar geçen yaklaşık 1 yıllık dönemde büyük ilgi istediğini anlattı. Hasadın da üretim süreci kadar hassasiyet gerektirdiğini vurgulayan Çalmaşur, çileği çabuk zarar görebileceği için tüm üreticiler olarak dalından tek dokunuşla alıp üreticiye kadar o haliyle sunmaya özen gösterdiklerini açıkladı. Çileğin kabuksuz meyve olmasından dolayı en ufak darbelere bile dayanmadığını bildiren Çalmaşur, "İşçinin toplarken elini meyveye bastırması bile erkenden çürümesine neden oluyor. O yüzden büyük bir özenle toplanan ürünlerin ambalajlanması da tarlanın başında oluyor. Çilek için tekrar ambalaj değişikliği gibi bir durum mümkün değil. Tarlanın başında hangi ambalaja konulmuşsa satış noktasına varıncaya kadar ambalaj değişikliği olmuyor" dedi.