Türkiye'nin
fıstık üretiminin yüzde 80'inin karşılandığı Gaziantep ve Şanlıurfa'da çiftçiler, artan sıcaklardan dolayı kuraklığa ve yüksek sıcaklığa dayanıklı Antep fıstığına yöneliyor. Her yıl ekimi artan Antep fıstığında, yurt genelinde ekim alanında ortalama yüzde 10 artış olurken, 2016'da yurt genelinde 3 milyon 134 bin dekar alanda üretim yapıldı. Antepfıstığı Araştırma Enstitüsü Müdürü Dr. Nevzat Aslan, Türkiye'nin Antep fıstığı üretiminin büyük kısmının Gaziantep ve Şanlıurfa'da gerçekleştirildiğini belirtti. Fıstık sanayisinin büyük bölümünün Gaziantep'te olduğunu dile getiren Aslan, "Daha önce yaptığımız çalışmaya göre 250 bin kişi, şu anda 300 bine yakın kişi direkt ya da dolaylı olarak Antep fıstığı tarımından faydalanıyor. Antep fıstığının, kentin ekonomisinde önemli bir yeri var" dedi.