MERSİN Şehir Hastanesi'nde görevli Diyetisyen Simge Akyel, yağlar ve kullanımı hakkında açıklamalarda bulundu. Günlük yaşamda en çok kullanılan yağlardan olan ayçiçeği yağının dikkatli kullanılmaması halinde kansere yol açabileceğini belirten Akyel, "Günl-ük en fazla 3-4 tatlı kaşığı tüketilmeli, fazlası içerisindeki omega6 nedeniyle kansere yol açabilir. Biz genelde zeytinyağı kullanımını öneriyoruz" dedi. Enerjinin yüzde 25'inin yağlardan sağlanması nedeniyle uzak durulmaması gerektiğini kaydeden Akyel, "Yağlar doğru kullanılmadığı taktirde vücutta iltihaplanmaya neden olabilir. Ayçiçeği yağında bulunan omega6'nın fazla alınması halinde vücutta kalıtsal etkilere yol açar. Bu etkiler, iltihaplanma ve su toplama sonucunda kansere yol açabilir. Ayçiçeği yağını günlük 3-4 tatlı kaşığından fazla tüketmemeli. Kızartmada bile zeytinyağını kullanılmalı" diye konuştu.
Güray GÜRDA