Adana'da öğle saatlerinde sokakların neredeyse boş kalmasına yol açan yüksek nem ve aşırı sıcaklar, vatandaşların kente özgü acılı kebap tutkusuna engel olamıyor. Bol acısıyla öne çıkan Adana kebabı, yöre halkının yanı sıra şehre dışarıdan gelenlerden yoğun ilgi görüyor. Nemden nefes almakta bile zorlanılan kente gelenler, sıcak havaya rağmen kebabı tatmadan şehirden ayrılmıyor. Vatandaşlar, kentteki kebap tezgahlarının önünde yoğunluk oluşturuyor. Adana kebabını 30 yıldır seyyar tablada yapan Ali Aslan, kente gelen yerli ve yabancı turistlerin, bu lezzeti mutlaka tattığını söyledi. İzmir'den arkadaşlarıyla kenti gezmeye gelen Kenan Bozdağ da "Hava sıcak, kebap sıcak ama Adana'ya gelmişken kebap yemeden dönemezdik.