Türk yemek kültürünün vazgeçilmezlerinden olan ve son yıllarda sağlık açısından tüketilmesi önerilen bulgur, üretim aşamasında da adeta görsel bir şölen sunuyor. Gaziantep ve ilçelerindeki fabrikalarda büyük bir özen ve emekle işlendikten sonra usta ellerde lezzetli yemeklere dönüşen bulgur, eşsiz tadı ve rengini güneş altında kurutulmasından alıyor. Nizip ilçesindeki fabrikalarda büyük kazanlarda haşlanan buğdaylar traktörlerle serim alanlarına getirilerek, güneş altında kurumaya bırakılıyor. Bulgurlar, kurutma işlemi sırasında traktörlere takılan özel aletlerle belirli aralıklarla karıştırılırken ortaya ilginç desenler çıkıyor. İşletmeci Hayri Sarı, yüksek besin değeri bulunan bulgurun düşük fiyatından dolayı her sofrada yer bulduğunu söyledi.
İÇ PAZARDA HIZLI TÜKETİM
Bulgurun iç pazarda vazgeçilemez bir ürün olduğunu anlatan Sarı, özellikle dünyaca ünlü Gaziantep mutfağında 50'ye yakın yemek yapılan bulgurun ayrı bir önemi bulunduğunu dile getirerek, kentin Türkiye'nin en önemli bulgur üretim merkezi konumunda olduğunu belirtti. Sarı, Gaziantep'te bulgurun güneşte serilerek kurutulduğuna, bunun da ürüne eşsiz renk ve lezzet kattığına dikkati çekti.