Kilis’te salça telaşesi sürüyor

Kilis’te salça telaşesi sürüyor

Kilis'te vatandaşlar, domates ile biber salçasını evlerinde yapmayı tercih ediyor.

  • İHA
  • Güney
  • Cuma 29.09.2017 14:50

Kilisli hanımlar, yerli domates ile biberin piyasaya çıkmasından sonra salça yapma geleneğini sürdürüyor.

Kilis'te, bahçelerden toplanan domates ile biberler, odun ateşinde kaynatıldıktan sonra tepsilere dökülerek güneşte kurutuluyor. İyice katılaşan domates ve biber salçaları bidonlara doldurularak, tüketilmek üzere buz dolaplarına veya serin yerlere kaldırılıyor.

Kilisli ev hanımları, yüz yıllardan beri gelenek olarak süren salça yapma alışkanlığını sürdürürken, dışarıdan hazır yapılan fabrikasyon salçalarının kentte tercih edilmediği bildirildi.

BİZE ULAŞIN