Mersin'in Tarsus ilçesinde düzenlenen 'Tarsus Gastronomi ve Araştırma Günleri'nde Tarsus'un yöresel lezzetleri görücüye çıktı. Büyükşehir Belediyesi, Tarsus Belediyesi, Mersin Kent Konseyi ve Tarsus Kent Konseyi tarafından ortaklaşa düzenlenen etkinlik yoğun ilgi gördü. Tarsus mutfağının eşsiz lezzetlerinin dünyaya tanıtıldığı gastronomi gününde şefler, konunun uzmanı yazarlar ve Türkiye'nin dört bir yanından gelen akademisyenlere kent mutfağının zenginliklerini tattırdı.
GASTRONOMİNİN ÖNEMİ
Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz, medeniyetin en temel ölçülerinden birinin de gastronomi olduğuna değinerek, "Toplumlar yalnızca dilleri ile değil kıyafetleri, tavırları, davranışları ve mutfaklarıyla da konuşulur. Dünyaca ünlü şefler Tarsus'a gelerek yöresel lezzetleri tattı. Lezzet, doğal ve taze gıdaları ustaca işleyen sanatkar ruhların ve maharetli ellerin işidir. Kalbe giden yol mideden geçiyorsa eğer, tam yerine geldiniz" dedi.
HER ŞEY TARSUS İÇİN
Tarsus'un lezzetlerinin ön plana çıkması için bu etkinliği düzenlediklerini belirten Tarsus Belediye başkanı Şevket Can ise, "Tarsus'un eşsiz lezzetlerinin tanıtılması ve günlük yaşamda daha çok yer alması için düzenlenen etkinlik bu birkaç günle sınırlı kalmayacak. İlerleyen günlerde de bu etkinlikle ilgili çalışmalarımız devam edecek" dedi. Tarihi Tarsus Evleri St. Paul Kuyusu'nda düzenlenen etkinlikte vatandaşlar kurulan stantlarda beğendikleri lezzetlerin yapılışlarını yerinde görürken, bir yandan da yapımındaki püf noktalarını ustalarından öğrendi.