TURKCELL İMSAKİYE
TURKCELL İLE RAMAZAN

Gastronomi şehrinin yeni lezzeti kadayıf

Baba mesleği kadayıfçılığı ilerleten Mehmet ve Şerif Kılıç kardeşler, ürettikleri 25 civarında çeşitle Gastronomi kenti Gaziantep başta olmak üzere tüm Türkiye’nin ağzını tatlandırıyor

Gastronomi şehrinin yeni lezzeti kadayıf
UNESCO tarafından gastronomi dalında yaratıcı şehirler ağına dahil edilen Gaziantep'te, baklavaya alternatif olarak üretilen kadayıfa talep her geçen gün artıyor. Baba mesleği kadayıfçılığı ilerleten Mehmet ve Şerif Kılıç kardeşler, ürettikleri 25 civarında çeşitle Gaziantep başta olmak üzere tüm Türkiye'nin ağzını tatlandırıyor. 'Fıstıkzade, burmalı, billuriye, fıstık sarması' gibi birbirinden lezzetli kadayıflar yapan Kılıç kardeşler, çeşitleri daha da artırarak kadayıfın da baklava kadar tanınmasını amaçlıyor. Kadayıf ustası Şerif Kılıç, baba mesleğini 20 yıldır sürdürdüğünü belirterek, "Çeşitlerimizi Türkiye'ye tanıttık. Antep'te baklavanın dışında kadayıfın da olduğunu gösterdik. Çeşitlerin çoğu kendimize ait ve patenti var" dedi. Kadayıfın yapımının da baklava kadar zahmetli olduğuna dikkati çeken Kılıç, şunları anlattı: Baklavadan daha eziyetli bir iş desem yeridir. Tüm çeşitlerin farklı aşamaları var. Bunların ikisini, üçünü eksik yapar ya da atlarsanız lezzeti yüzde 80'lere düşer. Ayrıca çiğ kadayıfın ham maddesinin lezzetli olması lazım. Her şey fabrikasyona döndü. Biz el dökümü kadayıf yapıyoruz. Tabii bu kadayıfın lezzetine yansıyor.
BİZE ULAŞIN