UNESCO tarafından tescillenen Gaziantep mutfağında önemli bir yeri olan soğan kebabı, gribal enfeksiyonlara karşı koruyucu etkisi nedeniyle yöre halkından yoğun talep görüyor. Acı soğan ve etin birleşmesiyle oluşturulan, nar ekşisi, pul biber ve limonla terbiye edilen kebap, görüntüsü ve lezzetiyle dikkati çekiyor. Gaziantep Üniversitesi (GAÜN) Şahinbey Araştırma ve Uygulama Hastanesi diyetisyeni Demet Taş, soğanın bol miktarda A, B, C vitamini, fosfor, iyot ve kükürt gibi faydalı maddeler içerdiğini söyledi. Kentte 45 yıldır lokanta işleten Sakıp Çadır, Gazianteplilerin mevsime göre yöresel kebaplar tükettiğini belirterek, kışın en çok soğan kebabının tercih edildiğini söyledi. Çadır, "Kışın soğan kebabı yazın da patlıcan kebabı Gazianteplinin vazgeçilmezi. Soğan antibiyotiktir. Kışın hastalıklara karşı korur" dedi.