Adını Anavarza antik kentinden alan, Adana kökenli Anavarza Bal, 2017'yi rekorla tamamladı. Duyusal analiz, kimyasal analiz ve Ar-Ge çalışmaları için kurulan laboratuvarıyla dünyanın ilk 10 tesisi arasına giren Anavarza Bal, 2017'de bir önceki yıla oranla yüzde 15 büyüyerek 3 bin ton üretim ve 6 milyon adet şişeleme gerçekleştirdi. Genel Müdür Can Sezen, son 2 yılda yaptıkları 10 milyon TL'lik yatırımla Adana ekonomisine katma değer sağladıklarını söyledi.
HEDEF YÜZDE 40
2018'de üretimi 4,2 bin tona çıkarmayı hedeflediklerini kaydeden Sezen şunları söyledi: "Üretimimizi, şişeleme kapasitemizi ve geçen yıl gerçekleştirdiğimiz 40 milyon TL'lik ciromuzu 2018 yılında yüzde 40 artırma hedefindeyiz. Türkiye'nin bal ihracatına paralel olarak ihracatımız ne yazık ki düşük. Bu yıldan başlayarak ihracatımızı iki katına çıkarmak istiyoruz. Öte yandan 2017 yılında bir ilk olarak piyasaya sunduğumuz toz bal gibi katma değere sahip ürünler geliştirmeye devam ediyoruz."