Dikenli sert kabuğunun altında şifa kaynağı yatıyor

Kestane şişmanlatır mı? Haşlanınca mı kavrulunca mı yararlı? Kestanede yağ var mı? Hangi vitamin ve mineralleri barındırıyor? Vücudun hangi sistemlerini etkiliyor? Kalorisi düşük tarifler için neler gerekli? Bütün bu soruları Diyetisyen Emre Uzun’a yönelttik, ilginç cevaplar aldık!

Dikenli sert kabuğunun altında şifa kaynağı yatıyor

Ülkemizde Ekim-Mart ayları arasında hemen her tezgâhta bulunan kestane, daha çok ateş üzerinde közlenmiş haliyle tüketiliyor. Bunun dışında haşlanmış kestane de epey seviliyor. Kestanenin gözde bir atıştırmalık olması belki damak tadımızla alakalı ama Diyetisyen Emre Uzun, "İyi ki kestaneyi seviyoruz çünkü çok faydalı" diyor ve bir de çağrısı var: "Mevsimi geçmeden bol bol kestane yiyin!"

BİZE ULAŞIN