Bu
yıl beşincisi düzenlenen Alaçatı Ot Festivali, 10-13 Nisan tarihleri arasında gerçekleşti. 2010 yılında Tülin Onaner ve Ayhan Sicimoğlu'nun girişimiyle başlayan festival, bu yıl dört gün sürdü. Bölge halkının yanı sıra İstanbul, Ankara ve Türkiye'nin çeşitli illerinden gelen konuklar; ot gezilerinden zeytinyağı tadımına kadar birçok aktiviteye katıldı.
DOĞA YÜRÜYÜŞÜ YAPILDI
Festivalin ilk iki günü sabah saatlerinde düzenlenen doğada ot toplama yürüyüşüne katılanlar, doğada yetişen çeşitli otları tanıyıp toplama imkanı buldu. Festivalin üçüncü gününde Değirmenler Altı Meydanı'ndan başlayan kortejde ise keçiler de vardı. Festival, aynı akşam düzenlenen Ayhan Sicimoğlu konseriyle şölene dönüştü. Festivalin en eğlenceli kısmı ise, her zaman olduğu gibi son gün düzenlenen 'En Fazla Ot Çeşidini Kim Toplayacak?' ve 'En Güzel Otlu Yemeği Kim Yapacak?' yarışmalarıydı. Bu yılki ana teması arapsaçı olarak bilinen yabani rezene; Alaçatı Ot Festivali'nde pişirilen yemeklerin ve tatlıların içinde kullanıldı. Emine Özgün; karabaş otu, pekmez, ceviz, susam gibi malzemelerden oluşan karabaş otlu macun tarifiyle yarışmanın birincisi oldu. En fazla ot çeşidi toplama yarışmasını da 109 farklı ot çeşidiyle Anıl Taş kazandı. Ot Festivali'nin iki yıldır ana sponsorluğunu üstlenen Komili adına konuşan Ana Gıda Genel Müdürü Ümit Ersoy, festivalin sponsoru olmaktan dolayı duydukları mutluluğu dile getirdi. Ersoy şöyle konuştu: "Katılımcıların elleriyle topladığı ve zeytinyağı ile pişirilen ot yemekleri, festival boyunca konuklara lezzetli anlar yaşattı. Zeytinyağı tadım etkinliğimiz de büyük ilgi gördü."