‘Zindelik için daha çok süt tüketin’

‘Zindelik için daha çok süt tüketin’

Türkiye'de 2.5 milyon kişinin spor salonlarına üye olduğu biliniyor. Gün geçtikçe daha çok kişi sportif ve aktif bir yaşamı benimserken, sağlıklı beslenme de büyük önem kazanıyor. Protein de; hayatında spora yer veren, daha zinde ve güçlü bir vücuda sahip olmak isteyen herkes için vazgeçilmez bir madde. Şüphesiz ki süt ve süt ürünleri, protein açısından eşsiz bir kaynak. Yüksek protein içeren yeni Pınar Protein süt ve yoğurtları ise, vücudumuzun en çok ihtiyaç duyduğu besin maddesini karşılamak için hazırlanmış. Beslenme ve Diyet Uzmanı Selahattin Dönmez; Pınar Protein'in geçtiğimiz günlerde Sapanca'da gerçekleşen tanıtım toplantısında, Türkiye'deki süt tüketimi ve proteinin sağlığımız için önemiyle ilgili bilgiler verdi.

PROTEİN VE SÜTLE İLGİLİ BİLİNMESİ GEREKENLER
Selahattin Dönmez, toplantıda süt ve protein tüketimiyle ilgili şu bilgileri verdi:
Ülkemizde yılda 18 milyon ton süt üretiliyor. Yetişkin bir kişinin günlük protein ihtiyacı, kilo başına 0.8 gram. Ağır sporlarla uğraşanlar için bu oran kilo başına 2, düzenli egzersiz yapanlar içinse 1.6 gram.
Süt; kemikleri güçlendiriyor, dişleri çürüklerden koruyor. Kolon kanseri, raşitizm, osteoporoz, kardiyovasküler hastalıklar, tip 2 diyabet ve obezite riskini azaltıyor.
Her gün bir bardak süt, bir kase yoğurt ve 60 gram peynir tüketilmesi öneriliyor.
Kas dokusu ve organ yapısının ana bileşeni proteindir. Vücutta depolanmadığı için, proteinin her gün dışarıdan alınması gerekiyor. her ya şta gerekli
Ülkemizde nüfusun yüzde 58'i, kaliteli protein kaynakları olan hayvansal besinler (et ve süt ürünleri) açısından yetersiz besleniyor.
Vanilya aromalı ve kakaolu laktozsuz Pınar Yüksek Proteinli sütün bir bardağı, günlük protein ihtiyacının yüzde 25'ini karşılıyor. Sade ve muzlu-yulaflı Pınar Proteinli Yoğurt ise 16 gram protein içeriyor. Üç yıllık bir çalışma sonucunda ortaya çıkan ürünler, yüzde 70 daha fazla protein içeriyor.
Kaliteli bir karbonhidrat ve protein kaynağı olan süt; UHT, pastörizasyon ve homojenizasyon işlemleri sonucunda besin değerlerini kaybetmiyor ancak sütü evde kaynatmak değerleri etkiliyor.
Düzenli süt tüketimi, ileriki yaşlardaki genel sağlık durumu açısından da kilit rol oynuyor.
BİZE ULAŞIN