Düvenci’nin elinden yöresel yemekler

Düvenci’nin elinden yöresel yemekler
Ceyda Düvenci, geçtiğimiz günlerde gerçekleşen Tropicana ile Yerel Lezzetler etkinliğinde şef Jale Balcı ile birlikte geleneksel yemekler hazırladı. Elma suyu ile kereviz çorbası, kayısı nektarıyla dana incik, vişne nektarıyla mor lahana ve şeftali nektarıyla dondurma gibi lezzetler hazırlayan ünlü oyuncu, yerelliğin önemine vurgu yaptı: "Türkiye tam bir meyve cenneti... Tropicana meyveleri; Bursa, Afyon, Amasya, Malatya'daki tarlalardan topluyor ve bu bölgelerde kırsal kalkınmaya yönelik önemli katkılar sağlanıyor. Bu sayede ülkemizin değerlerinin korunmasına ve sürdürülmesine destek veriliyor. Türk mutfak kültürünün en önemli değerlerinden biri olan yerel lezzetlerimize sahip çıkmalıyız ve gelecek nesillere aktarmalıyız. Yerel lezzetler; özgün isimleri, hikayeleri, sunumları ve tatları ile her biri birer değer. Bu kadar zengin bir kültüre sahip olduğumuz için çok şanslıyız."
BİZE ULAŞIN