Doruk Sağlık Grubu'ndan Uzman Klinik Psikolog Nergis Öksüz, orucun yaz mevsimine denk gelmesi sebebiyle kişilerin bu durumdan hem fiziksel hem de psikolojik olarak etkilenebileceğini söyledi. Bazı yiyeceklerin sahurda yenmesinin hafıza ve dikkat açısından olumlu etkilerinin olduğunu vurgulayan Öksüz, "Sahurda çok ağır yiyecekler yememek gerekir. Yüksek lifli tam tahıllı gıdaların tüketilmesi ve meyve, taze sıkılmış meyve suyu ya da kayısı, ceviz ve zengin deniz ürünlerini yemek gün içinde daha dikkatli olmanızı sağlayabilir. Kan şekerinin düşmesi ise dikkat dağınıklığına yol açar. İşte bu nedenle oruç tutanların ev ve iş kazalarına karşı daha dikkatli ve bilinçli olması gerekir" dedi.