Bursa şeftalisi turistik oldu

Her gün 80 ton Bursa Şeftalisi, bu yıl turizmin daha da canlı olduğu Antalya’daki otellere gönderiliyor

Bursa şeftalisi turistik oldu
Bursa Ovası'nın özel iklim ve coğrafi koşullarında yetiştirilen şeftalinin 15 Haziran'da başlayan hasadı sürüyor. Osmangazi Ziraat Odası Başkanı Hakan Ekim, Bursa'da şeftali hasadının 15 Eylül'e kadar süreceğini söyledi. Sezonun açılışında şeftalinin üreticiden çıkış kilogram fiyatının 1.3 lira olduğunu vurgulayan Ekim, şöyle konuştu: "Bu yıl rekolte geçen yıla oranla iyi, kayıplar yok. Umulan kilogramlar var. Fakat meyve çok sık, bu da bir handikap. Bu yıl Antalya'da turizmin canlı olması dolayısıyla şeftali talebi iyi. Antalya'ya günlük 80 ton şeftali gidiyor. Oradaki oteller, tek porsiyonluk tercih ettiklerinden genellikle küçük boyutluları istiyorlar. Bu sıralar Antalya ve çevresindeki turizmin canlı olması, piyasaları yükseltti ancak girdi maliyetlerinin yüksekliği, çiftçiyi olumsuz etkiliyor. Kilogram fiyatı 1.5 liraya yükseldi fakat üretici daha yüksek fiyat beklentisi içinde."

RUSYA ÜRÜN ALIYOR
İhracatın geçen yıla oranla yavaş ilerlediğini belirten Ekim, genellikle Rusya'nın ürün aldığını, Avrupa'ya çok az satım olduğunu sözlerine ekledi.
BİZE ULAŞIN