Et tüketimine dikkat!

Et tüketimine dikkat!
Özel Hayat Hastanesi İç Hastalıkları Uzm. Dr. Muhittin Pekuz, yaklaşan Kurban Bayramı öncesi vatandaşları et tüketimi konusunda uyardı. Kurban bayramında et tüketimi konusunda vatandaşlara tavsiyelerde bulunan Uzm. Dr. Pekuz, bayramı sağlıklı ve mutlu geçirebilmek için günlük et tüketimine dikkat edilmesi gerektiğini vurguladı. Dr. Pekuz, "Kurbanlık etlerinin doymuş yağ ve kolesterol içeriği daha yüksek olduğu için bayramda yağsız veya az yağlı etler tercih edilmeli ve aşırıya kaçılmamalıdır" dedi. Etlerin sindirilmesi zor olan besinler olduğunu altını çizen Dr. Muhittin Pekuz, "Yeni kesilen hayvanların etlerindeki sertlik, sindirimde zorluğa yol açar. Kurban etleri hemen değil, buzdolabında birkaç gün bekledikten sonra tüketilmelidir. Yiyecek seçimine, porsiyon kontrolüne, besin gruplarının dengeli dağılmasına ve hijyene de özen gösterilmelidir. Ayrıca kurban etleri küçük parçalar halinde derin dondurucuda saklanması gerekiyor" diye konuştu.
BİZE ULAŞIN