Kuzu boynundan tatlı

Pazar 05.09.2010
ABONE OL
Sebzelerden bahsetmedik... - Yenilebilir otlar ve sebzeler çok önemli tabii Anadolu'da. Biliyorsunuz Anadolu'ya domates, patates, patlıcan, kereviz, enginar gibi sebzeler çok geç geldi. O yüzden sebze derken, otlardan da bahsediyoruz. Madımak otu mesela. Adına türküler yapılmış olağanüstü bir yenilebilir yabani ot. Karadeniz'in iç kesimlerinden Ankara'ya kadar bulunur. Öte taraftan ebegümeci, ısırgan otu, filibah, gıcır tavuk, efelik, kuşkuş gibi otları Anadolu'nun her bölgesinde görürsünüz. - Çok ilginç yemek ve ot isimlerinden bahsettiniz. - Evet. Mesela Divriği'nin kelle tatlısı var. Muhteşem bir tatlı. Malzeme yumurtayla yapılan bir erişte, pek çok kuru yemiş, baklavalık yufka ve şerbet. Duyunca kulağa pek hoş gelmiyor, hayvan başından yapılmış gibi anlaşılıyor ama çok özel bir lezzet. Ama Aydın'da yapılan boyun tatlısı, gerçekten kuzunun boynundan yapılıyor.