Türkiye'nin en iyi haber sitesi
FERHAT ÜNLÜ

UFO’ların karakutusu 51. Bölge

İkinci Dünya Savaşı'nın bitiminden iki yıl sonra Kenneth Arnold adlı bir Amerikalı iş adamı, ABD'nin kuzeybatı eyaleti Washington'da (Başkent DC değil) özel uçağı ile seyreylerken ters fincan tabağı biçiminde, olağandışı bir hızla hareket eden 9 nesne gördüğünü söyledi. Tarih 24 Haziran 1947 idi.

Ta Mısır Firavunları döneminden beri hakkında binlerce şehir efsanesi üretilmiş UFO'ların (Unidentified Flying Object-Tanımlanamayan Uçan Nesne) 20. yüzyıldaki ilk medyatik patlamasının fitilini ateşleyen olay buydu.

Bundan tam iki hafta sonra, 8 Temmuz 1947'de New Mexico Eyaleti'nde Roswell yakınlarındaki çiftliğin sahibi Mac Brazel arazisinde bir enkaz olduğunu fark edip en yakın askeri üsse haber verdi.

Roswell Army Air Field (RAAF) üssünden Walter Haut adlı genç bir subay, o zaman basınla ilk teması gerçekleştirerek ordunun Roswell'deki çiftlikte bir uçan daire enkazı ele geçirdiğini açıkladı.

Şehir efsanesi o ki, Amerikan topraklarına düşen bu araçtan normal insana benzemeyen, çocuk boyutlarında 'iki şey' çıkarıldı. Komplonun dibini bulup bu garip aracın Stalin yönetimi tarafından ABD'ye panik yaratmak için gönderildiğini söyleyenler bile oldu. Bu olay, 'Ufoloji' tarihine Roswell Olayı olarak geçti.

UFO'LARLA İT DALAŞI!

2004 ve 2015'te Amerikan Deniz Kuvvetleri'ne mensup pilotlar tarafından çekildiği açıklanan UFO görüntüleri geçtiğimiz hafta Pentagon tarafından

kamuoyuna duyurulana kadar UFO'ların varlığı resmi olarak hiç doğrulanmamıştı. Ta ki (Bundan önce) Amerikan Merkezi Haber Alma Teşkilatı'nın, nam-ı diğer CIA'in; tamamı 407, özeti 24 sayfa olan 1967 senesinden kalma raporun Roswell'de bulunan enkazın götürüldüğü söylenen 51. Bölge ile ilgili kısımları 25 Haziran 2013 tarihinde yayınlanana dek… Bu raporda CIA, yeryüzünde 51. Bölge'den daha hassas bir yer olmadığını bildiriyordu.

51. Bölge, Nevada Çölü'nde kumarhaneleriyle meşhur Las Vegas'ın 134 kilometre kuzeydoğusunda Groom Gölü yakınlarında toplam 76 kilometrekarelik bir alana yayılmış yüksek güvenlikli bir bölge.

Bu bölgenin sınırı Nevada Otoyolu 375'te Mile Marker LN 29.5'te bir çiftçi tarafından kullanılan posta kutusundan itibaren çizilmiş. Bu posta kutusuna Black Mail Box denilmiş. (Eskiden siyahmış, şimdi beyaz.)

Bu sınırın öte tarafı olan 51. Bölge topraklarına giriş kesinlikle yasak. Girmeye çalışanlar vurulmak da dâhil her türlü tehditle karşı karşıya.

Peki, nedir buranın sırrı… 51. Bölge, Amerika Birleşik Devletleri Hava Kuvvetleri'nin uçak ve düşman silahları inceleme ve analiz etme merkezi olarak kullanıldığı söylenen yer. Ancak burada asıl olarak UFO inceleme çalışmalarının yürütüldüğü iddia ediliyor. UFO'ları da Amerikan terminolojisi ile 'düşman hava kuvvetleri' sayarsak genel tanımlamayla çelişmez.

Amerikalı bilim adamı Boyd Bushman 51. Bölge merkezini gördüğünü ve orada uzaylıların yapısı ile ilgili çalışmalar yapan bir grup bilim adamının varlığına şahit olduğunu iddia etti. Burası kamuoyunun merakına mucip bir yer. Bu yüzden onlarca film ve belgesele konu oldu. Demokratik Parti adayı Hillary Clinton, Ocak 2016'da uzaylıların dünyayı ziyaret etmiş olabileceğini söyledi ve şayet başkan seçilirse kamuoyunun merakını gidermek için 51. Bölge'yi derinlemesine inceleyeceği sözünü verdi.

Tabii Clinton kazanmadığı için bu vaat gerçekleşmedi. Kazansa gerçekleşir miydi orası da meçhul ya. 'Taç giyen baş akıllanır' misali kim ABD Başkanı olursa olsun müesses nizamın UFO söylenceleri konusundaki ketumiyetini devam ettireceği varsayılabilir. Boşuna değil, ABD Başkanı Donald Trump'ın Pentagon tarafından yayınlanan, daha doğrusu önceden yayınlanmış ve şimdi resmi olarak doğrulanan son UFO görüntüleri konusunda şöyle demesi: "İnsanlar UFO'ları gördüklerini söylüyorlar. Ben inanıyor muyum? Tam olarak değil…"

Trump, bu sözleriyle tıpkı Covid-19'un yapay virüs olup olmadığı konusunda konuşurkenki gibi muhtemelen bir yerlere mesaj olsun diye o klasik istihbarat taktiğiyle 'Neither confirm nor deny' (Ne teyit ne de yalanlama) yoluna gitmiş oluyor.

KETUMİYET ARTTIKÇA KOMPLO DA ARTAR

Ketumiyet arttıkça bilgi azalır, bilgi azaldıkça da eşyanın tabiatı gereği komplo artar. 51. Bölge'de Roswell Olayı'ndan kalan uzay aracı materyallerinin saklandığına inanılıyor. Burada ABD eski Başkanı, eski Western filmler kovboyu Ronald Reagan döneminde tasarlandığı söylenen (Ancak hiçbir zaman gerçekliği kanıtlanmamış) 'Stratejik Savunma Girişimi' adlı program kapsamındaki çalışmaların da yapıldığı iddia ediliyor.

'Egzotik' (Bu bağlamda ne demekse… Biz dünya dışı olarak çevirelim) enerji silahlarının araştırılması, hava durumu kontrolü, ışınlanma teknolojisi (Vay vay vay) ve hepsi bir yana zamanda yolculuk (Bak işte bu acayip ilgimi çekti) projelerinin geliştirilmesi bunlardan başlıcaları.

Pentagon'un yayınladığı son görüntülerin Amerikan Deniz Kuvvetleri pilotları tarafından çekildiği söyleniyor. Pilotlar, zaman zaman Yunan uçaklarının bizim uçaklarımızla yaptığı gibi UFO'larla it dalaşına girmemiş iyi ki!

51. Bölge, Pentagon'un kontrolünde tamam, ama oysa bu tür görüntülerin, alanın uzmanı NASA tarafından açıklanması gerekirdi. Tuhaftır, NASA'dan bu konuda bir ses çıkmadı.

Reagan dönemine atfedilen 'Stratejik Savunma Girişimi'nin varlığı tartışmalı. Ancak ABD yönetiminin hali hazırda Gelişmiş Havacılık ve Uzay Tehdidi Tanımlama adlı bir programı var. (Advanced Aerospace Threat Identification Program- AATIP.) Bu program, ABD Hükümeti tarafından tanımlanamayan uçan cisimleri veya açıklanamayan hava olaylarını incelemek için finanse edilen bir program. Program ilk olarak 16 Aralık 2017'de kamuoyuna duyuruldu.

Mezkûr program, 51. Bölge'nin bulunduğu Nevada'nın Senatörü Harry Reid tarafından 2007'de beş yıllığına 22 milyon dolarlık bir fonlama ile başladı. Ancak 2012'de sonlandırıldı. Tabii bu, UFO araştırmalarının bittiği anlamına gelmiyor.

AATIP'in bir numaralı yöneticisi, Luis Elizondo adında bir Pentagon eskisi. Ekim 2017'de hükümetin gizlilik içinde yürüttüğü çalışmaları protesto ederek kurumdan ayrıldı, zira uzaylılar meselesi konusunda kamuoyunu bilgilendirmek gerektiğini düşünüyordu. Elizondo, 19 Aralık 2017'de evrende yalnız olmayabileceğimize dair ikna edici deliller bulunduğuna inandığını söyledi.

Tam da Elizondo'nun dediği gibi bu, bir inanç meselesi. İnanmıyorsanız hiç mantıklı gelmiyor, şayet inanıyorsanız da hurafeler de dâhil bin bir türlü yolla UFO teorilerini ispatlamaya çalışmış oluyorsunuz.

'Ufoloji', bir din bu yönüyle. Ufoloji ile uğraşanlara da 'Ufolog' deniliyor.

Bu konudaki bilimsel araştırmalara söylenecek bir şey yok. Ama bu dinin inananları var. Meşhur Roswell Olayı UFO dinlerinin ortaya çıkışının da miladı kabul ediliyor. Bu dinler, en çok ABD'de ve ardından Kanada, Fransa ve İngiltere gibi ülkelerde yaygın. Bir de Japonya'da… Aetherius Society, Heaven's Gate ve Scientology UFO dinlerinden bazıları. Scientology, ünlü aktör Tom Cruise'un da üyesi olduğu tarikatın ta kendisi. Cruise'un, Elon Musk'ın şirketinin yapımcısı olacağı uzayda çekilecek ilk filmde oynayacak olması da rastlantı değil.

Toparlarsak… Pentagon'un yayınladığı son UFO görüntüleri 51. Bölge arşivinden küçük sızıntılar gibi duruyor. Hem küreselcilere, hem de Çin, Rusya gibi diğer rakip ulus devletlere -51. Bölge sınırındaki Black Box'a da göndermeyle- açtırmayın 'karakutu'yu dercesine…

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA