Konu kilo vermek olduğunda bu yöntemler garip gibi görünüyor olsa da aslında hepsi denenmiş ve kanıtlanmıştır. İşte uygulayabileceğiniz zayıflama tüyoları…
SOĞUK DUŞ ALMAK
Sıcak bir duşu dondurucu soğuktaki bir ısıyla değiştirmek kulağa pek hoş gelmeyebilir. Ancak şişkinliği gidermek için bir yöntem arıyorsanız sizin için ideal olabilir.
Buz gibi bir suya maruz kalmak, vücudunuzda 'kahverengi yağ' denen yağ kütlesini aktive ederek metabolizmayı hızlandırma potansiyeline sahiptir.
Kilo verme konusunda uzmanlaşmış bir uzman olan Kim Pearson'a göre, kahverengi tip yağlar aslında orta, alt ve çene çevresinde bolca görülen beyaz yağlara oranla sizin için iyidir.
Bunu, vücutta depolanan fazla kalorileri, genellikle beyaz yağ şeklinde olan alanları yakarak yapmaktadır.
Bu nedenle bilim adamları da soğuk su terapisinin artan obezite ve tip 2 diyabet oranlarıyla mücadele etmenin bir yolunu sunabileceğini söylüyor.
Kim Pearson, "Vücut ısınızı düşürmek metabolizmanızı hızlandırabilir çünkü vücudunuz kendini tekrar ideal bir sıcaklığa getirmek için daha fazla enerji kullanır.' diyor.
Bununla birlikte, bir saat boyunca soğuk suda duş almak size aşırı geliyorsa, sadece birkaç dakikanın da bir fark yaratabileceğini duymak sizi mutlu edecektir.
British Journal of Sports Medicine dergisinin 2009 yılındaki yayınında yayınlanan bir makale, soğuk suya beş dakikadan daha az maruz kalmanın da benzer bir sonuca neden olduğunu açıklıyor.
Fitness eğitmeni ve beslenme uzmanı olan David Wiener, aynı mantığın oda sıcaklığında su yerine soğuk su içmek için de geçerli olduğunu söylüyor. Bununla birlikte, araştırmaların sonuçları henüz o kadar net değil. Bazı sonuçlar vücudun bir bardak soğuk su başına sadece fazladan dört kalori yakacağını gösteriyor.
Pearson, "Hareket halindeyken veya elektronik cihazlarla ilgilenirken dikkatimizin dağılması nedeniyle daha yavaş ve dikkatli yemek yemeye zaman ayırmak, ne zaman doyduğumuzu fark etmemize ve aşırı yemeyi önlememize yardımcı olur" diyor.
American Journal of Clinical Nutrition'da yayınlanan araştırmada, yemek yeme kalıplarını geniş bir şekilde, sessizce oturmak ve yemek sırasında ne yendiğini kaydetmek gibi dikkatli yemek yemek veya tam tersi olarak dikkati dağılmış gruplarında sınıflandırdı.
Pearson şunları ekledi: "Yemeğinizi iyice çiğneme alışkanlığı edinerek yemek yemenizi de yavaşlatın."
"Bu alışkanlığın sonucunda ise yediklerinizi katı olarak tüketmek yerine adeta bir hamur halinde yutacaksınız" dedi.