Muzlu kek tarifi: farklı bir lezzet arayanlara
MALZEMELER
- 3 adet olgun muz
- 2 adet yumurta
- 1 su bardağı toz şeker
- 1 su bardağı süt
- 1/2 su bardağı sıvı yağ (örneğin ayçiçek yağı)
- 2 su bardağı un
- 1 paket kabartma tozu
- 1 paket vanilin (isteğe bağlı)
- Bir tutam tuz
YAPILIŞI
- Fırını 180 dereceye ayarlayın ve kek kalıbını yağlayın ya da yağlı kağıt serin.
- Muzları bir çatal veya blender kullanarak püre haline getirin.
- Geniş bir karıştırma kabında yumurtaları ve şekeri iyice çırpın.
- Yumurta ve şeker karışımına muz püresini ekleyip karıştırın.
- Sıvı yağı ve sütü ekleyip karıştırmaya devam edin.
- Un, kabartma tozu, vanilin (varsa) ve bir tutam tuzu ekleyip karıştırın. Homojen bir kıvam elde edene kadar karıştırmaya devam edin.
- Hazırladığınız karışımı yağlanmış veya yağlı kağıt serili kek kalıbına dökün.
- Önceden ısıtılmış 180 derece fırında yaklaşık 30-35 dakika pişirin. Kekin pişip pişmediğini kontrol etmek için kürdan veya bıçak kullanabilirsiniz. Kürdanı batırdığınızda temiz çıkıyorsa kek pişmiş demektir.
- Kek fırından çıktıktan sonra biraz dinlendirin, ardından dilimleyip servis yapabilirsiniz. Afiyet olsun!