Yaz mevsiminde ısı artmasıyla birlikte yiyecekler daha çabuk bozuluyor. Sıcak ortamda mikroplar daha çok çoğalıyor. Bu bozulmaya bağlı olarak da besin zehirlenmesi ve ishaller sık görülüyor. International Hospital İç Hastalıkları Uzmanı Dr. Murat Soysal, yazın kavun, karpuz, üzüm gibi meyveleri karıştırarak soğuk şekilde tüketmenin, meyvelerin yanında soğuk içecekler içmenin mide ve bağırsak hareketlerini bozarak ishale neden olduğunu söyledi. İshal nedeniyle gelen hastalara özellikle 24-48 saat belli yiyecekleri tüketmelerini önerdiklerini belirten Soysal; ishale iyi gelen yiyecekleri şöyle sıraladı: Meyvelerden muz, şeftali ve elma; peynir, zeytin, ekmek, az yağlı makarna, haşlanmış patates, patates püresi ve pirinç çorbası.