Mercimek salatası
(6 kişilik) Hazırlama süresi: 15 dk
Maydanozu ince ince kıyın. Domatesleri de küp küp doğrayıp, maydanozla karıştırın. Soğanı ayrı bir kapta ince ince doğrayın, biraz tuz serperek, elinizle yoğurup, öldürün. Domatesli karışıma soğanı ekleyin. Yeşil mercimeği de ekleyip; biraz tuz, taze karabiber ekleyin. Limonu sıkıp, zeytinyağı ile karıştırıp üzerine dökün.
MALZEMELER
1.5 su bardağı haşlanmış yeşil mercimek
Yarım demet maydanoz
6 dal taze soğan
2 adet olgun domates
Yarım limon
Tuz
1 yemek kaşığı zeytinyağı
Taze karabiber
Kapuska
(6 kişilik) Hazırlama süresi: 15 dk. Pişirme süresi: 30 dk.
Lahanayı ince ince kıyın. Tencereye yağı koyun, soğanı da küp küp doğrayıp, hafif kavurun. Arkasından salçayı ekleyin. Rendelenmiş domatesleri ilave edip hafif kavurun. Doğradığınız lahanayı, biraz tuz ve şekeri de ilave edip, orta ateşte pişirin. 20 dakika sonra kırık pirinci de ekleyin ve yumuşayıncaya kadar pişirin. Kırmızıbiberle tatlandırıp servis yapın.
MALZEMELER
1 küçük boy lahana
2 adet domates
1 yemek kaşığı domates salçası
2 adet kuru soğan
2 yemek kaşığı zeytinyağı
2 yemek kaşığı kırık pirinç
Tuz
1 tatlı kaşığı kırmızıbiber
Reçelli muhallebi
(6 kişilik) Hazırlama süresi: 15 dk. Pişirme süresi: 30 dk.
Soğuk sütü tencereye koyun. Pirinç unu ve nişastayı koyup, karıştırın. Topaklanmaması için çok iyi karıştırın. Koyulaşıncaya kadar pişirin. Reçeli de ilave edip, biraz daha karıştırın ve üç dakika daha pişirip, kaselere boşaltın. Oda sıcaklığında soğuttuktan sonra buzdolabında soğutup, servis yapın.
MALZEMELER
1 litre süt
Yarım su bardağı pirinç unu
2 yemek kaşığı mısır nişastası
1 su bardağı reçel