Oruç tutanların sık yaşadığı kabızlığa karşı Dr. Fevzi Özgönül, ballı sütlü zencefil çayını öneriyor. Dr. Özgönül, bu çayın tarifini şöyle veriyor:
"1-2 dilim taze zencefil veya yarım çay kaşığı toz zencefil, 1 çay kaşığı bal, 1 bardak kaynamış su veya 1 kahve cezvesi sıcak su. Yarım bardak süt veya limon suyu.
Hazırlanışı:
Taze zencefilin kabuğunu soyun. 2 ince dilim kesin. Ya da yarım çay kaşığı toz zencefili cezveye koyup 10 dakika kısık ateşte kaynatın. 5 dakika demlendirin. Süzerek fincana koyun. İçine bal ve sütü ilave edin.
Süt sevmiyorsanız limon suyu konulabilir. Fakat süt hem acıktırmaz hem de sindirimi hızlandırır."
Kaynak: Takvim