Pancar yaprakları içerisinde, pancar sebzesinden kat kat fazla protein, fosfor ve çinko, B6 vitamini, magnezyum, potasyum, bakır ve manganez ve bol miktarda antioksidan barındırmaktadırlar. Pancar yaprağı düzenli olarak tüketildiğinde doğal ilaç yerine geçtiği bilinmektedir. Pancar yaprağının sağlığımıza sayısız faydası bulunmaktadır.
Yapılan araştırmalar sonucunda pancar yapraklarının osteoporozun önlenmesine yardımcı olduğunu, kemiklerin kuvvetini artırmak için kalsiyum ile birlikte çalıştığını ve ayrıca Alzheimer hastalığının savaşmada rol oynayabileceğini gösterdi.
ISPANAĞA RAKİP BESİN
Pancar yapraklarının ıspanaktan daha çok demir içeriğine sahip olduğu anlaşılmıştır.
A VİTAMİNİ ZENGİNLİĞİ
Pancar yaprağının içerisinde bulunan bol miktarda A vitamininin bağışıklığı güçlendirici etkisi bulunmaktadır.
ANTİ KANSEROLOJEN
Pancar yaprakları içerisinde bulunan A vitamininin beta karotenin kanseri önleyici etkisi ve kalp hastalıklarını önlediği bilinmektedir.
GECE KÖRLÜĞÜNÜ ÖNLER
Doktorlar genellikle gece körlüğü riski taşıyan hastalara A vitamini önerirler. Dolayısıyla gece körlüğü yaşayanlara pancar yaprağı tavsiye edilebilir.
Pancar yapraklarını salatalara ekleyerek çiğ olarak tüketmek en sağlıklı tüketme biçimi olacaktır. Aynı zamanda taze sıkılmış pancar elde ederken yapraklarını da içerisine atmanız faydalarını iki katına çıkartacaktır.