Kırmızı turpların özellikle yeşil kısmı köklerine oranla 6 kat daha fazla C vitamini barındırır ve iyi bir kalsiyum deposudur. Kırmızı kafalarda bolca mobilden, potasyum ve folik asit mineralleri bulunur.
KIRMIZI TURPUN YARARLARI ŞU ŞEKİLDE SIRALANABİLİR
1. Diş, diş eti, sinir, saç ve tırnaklar için oldukça yararlıdır.
2. İştah açar.
3. Sinir ve stresi alır.
4. Solunum yollarına iyi gelir.
5. Sindirimi kolaylaştırır.
6. Nezle ve grip gibi hastalıklarda burnun akmasını engeller.
7. Böbrek taşlarına, hazımsızlığa ve aşırı kilolara karşı önerilir.
8. Verem hastalarına tavsiye edilir.
9. Diyabet hastalarının salatalık yanında kırmızı turp tüketmesi de gerekmektedir.