YABAN TURPU KÜRÜYLE YAĞ YAKMA HAZIRLANIŞI
125 gram yaban turpunu mutfak robotuna koyup iyice çekin. Limonları (kabuğu soyulmamış olarak) kesin, çekirdeklerini çıkarın ve limonları da mutfak robotuna koyun. Pürüzsüz bir kıvam elde edene kadar yaban turpuyla birlikte çekin. Ardından 3 yemek kaşığı balı ilave edin ve iyice karıştırın. Bu karışımı ağzı kapalı bir kavanozda ve buzdolabında muhafaza edin.
YABAN TURPU KÜRÜ NASIL TÜKETİLMELİ?
Bu karışımından 3 hafta boyunca, günde iki defa, öğün esnasında 1 yemek kaşığı tüketin.
YABAN TURPUNUN FAYDALARI
Yaban turpu kökünün ve yapraklarının sağlığa faydaları yüzyıllardır bilinmekte. Yaban turpu brokoliden 10 kat fazla glukozinolat içerir, bu sayede faydasından yararlanmak için çok fazla yaban turpu tüketmeniz gerekmez. Hatta etinizin üzerine süreceğiniz az miktarda yaban turpu sağlık açısından önemli faydalar sağlar.