Dünya'da kullanımı her geçen gün artan şeker otu, Türkiye' de henüz o kadar yaygın olmasa da yetiştirilme ve tüketimi mevcuttur. Şeker otunun faydaları nelerdir bir bakalım… Şeker otunun faydaları arasında diyabet hastalarına iyi gelmesi dikkat çekiyor. Prof. Dr. İbrahim Saraçoğlu, şeker otu faydaları için doğal tatlandırıcı olma özelliğini vurgularken; kek, pasta ve tatlıların hazırlanışında şeker otu kullanılabileceğini belirtiyor.
Şeker otu; sıfır kalori ve sıfır proteini içeren bir bitkidir. Birtakım işlemlerden geçtikten sonra normal şekere kıyasla 400 kat daha fazla tatlandırıcı özelliğine sahiptir. Bu durum da diyabet hastaları açısından şeker otunu faydalı kılıyor. Şeker otunun faydaları yalnızca diyabet ile sınırlı değildir. Şeker otu; protein, demir, potasyum, magnezyum, sodyum, A vitamini, C vitamini ve birçok antioksidan içerir. Üstelik şeker otunun faydaları sağlıkla da kalmıyor güzelliğe de ulaşıyor…
Şeker otu yalnızca sağlığınıza değil güzelliğinize de fayda sağlıyor. Şeker otu cildi besler, sıkılaştırır ve kırışıklıkları düzeltir. Dermatit etkisi sayesinde sivilce, akne, siyah nokta ve leke giderici etkiye sahiptir. Cilt bakımı için bir maske olarak da kullanılabilir.
Şeker otu, bakterilerin yayılmasını engellediği için antibakteriyel bir işlevde de kullanılabilir. Egzama ve deri iltihabı gibi deri koşullarında yararlı topikal bir uygulama olarak da kullanılır.
Şeker hastalığı(diyabet) tedavisinde yardımcı rol oynar. Şeker hastaları veya karbonhidrat kontrollü diyet yapan kişiler, endişe etmeden şeker yerine şeker otunu tüketebilirler.
Yüksek tansiyon hastalarına iyi geldiği bilinmektedir.