İşlenmiş et tüketiminde kanser tehlikesi var mı?

Kadın Hastalıkları Doğum ve Tüp Bebek Uzmanı Op. Dr. Betül Görgen, İngiltere Glasgow Üniversitesi Sağlık ve Refah Enstitüsü’nde yapılan araştırmayla ilgili önemli bilgiler verdi. Yeni bir araştırma sayesinde, işlenmiş et tüketimindeki artışla meme kanseri riskindeki artışın bağlantılı olduğuna dair kanıtlara ulaşıldı.

İşlenmiş et tüketiminde kanser tehlikesi var mı?

260 binden fazla kadını analiz eden araştırmacılar, haftada ortalama iki sosise denk gelen tüketiminin, riskinde yüzde 50 civarında artışa neden olduğunu buldular.

Ayrıca araştırma sonuçlarına göre, fazla kırmızı et tüketmek meme kanseri riskinde artışa neden olmuyor.

BİZE ULAŞIN