"TOKLUK HİSSİ VERİYOR, METABOLİZMAYI DENGELİYOR"
Ramazan'ın gelmesiyle sindirim sistemimizin ve midemizin farklı çalıştığını belirten Aksoy, balın bu dönemde sindirimi kolaylaştırdığının altını çiziyor. Sindirim sistemini düzenleyen bal aynı zamanda metabolik stresi de azaltıyor.
Bal, karaciğerden toksinlerin temizlenmesine de yardımcı oluyor bunun yanı sıra sahur sebebiyle değişen uyku düzenini de yoluna koyuyor.
"ORUCUNUZU BALLI SU İLE AÇABİLİRSİNİZ"
Ahmet Bağran Aksoy: "İnsanlar iftar sofrasında kola ve hazır içecekler tüketiyor, bunun yerine bal şerbeti ile oruç açmak mideyi rahatlatacaktır. Boş mideye alınan ham bal, mide asidini nötralize ediyor. Balın kabızlığı giderdiği, vücuttaki kanı temizlediği, damarları genişlettiği ve kan dolaşımını kolaylaştırdığı, kalbi güçlendirdiği, yağ hazmını kolaylaştırdığı biliniyor.