Sofra
Son derece hafif havuçlu yutağza nasıl yapılır? İştah kabartan havuçlu yutağza tarifi...

8 Porsiyon
Zorluk Derecesi Orta
Dünya Mutfağı

MALZEMELER

    Hamur için :
    4 su bardağı un,
    1 tatlı kaşığı tozşeker
    1/2 (21 gram) yaş maya
    Aldığı kadar su, tuz

    Hamuru inceltmek için :
    2 çorba kaşığı eritilmiş tereyağı
    1 çay bardağı sıvıyağ

    İç malzeme için :
    5 adet havuç,
    2 adet soğan
    2 çorba kaşığı tereyağı

Hamur için un, tuz, toz şeker ve mayayı karıştırın. Yumuşak kıvamlı bir hamur elde edene dek azar azar ılık su ilave edin ve yoğurun. 15-20 dakika mayalanması için bekletin. 8 parçaya ayırdığınız hamuru yassılaştırarak parmaklarınızla açın ve tereyağı, sıvı yağ karışımından sürerek olabildiğince inceltin. 2 İç malzeme için soğanı incecik kıyın, tereyağında pempeleşinceye kadar kavurun. Üzerine rendelenmiş havuç ekleyip yumuşayana dek kavurun. Açtığınız hamurların içlerine harcı pay edip yayın. Önce rulo yapın, sonra içe doğru kıvırın. 3 Buharda pişirmek için makarna tenceresine porselen bir kaseyi ters çevirip yerleştirin. Kaseyi geçmeyecek kadar su ekleyin. Kasenin üzerine süzgeç yerleştirip, börekleri koyun ve pişirin. 5 cm kalınlığında dilimleyip sıcak olarak servis yapın.