Sofra
Hurmayı sadece ramazan ayında tüketmememizi gösteren tatlılardan biri de hurma trüf tarifi. Peki siz hurma trüf nasıl yapılır biliyor musunuz? İşte tarife dair detaylar...

6 Porsiyon
Zorluk Derecesi Kolay
Ev Yapımı

MALZEMELER

    6 adet büyük boy hurma
    1 çorba kaşığı tepeleme hindistan cevizi
    1 çorba kaşığı silme kakao
    1/4 çay bardağı su
    1 tatlı kaşığı tarçın
    1 tatlı kaşığı çekilmiş keten tohum
Hurmaları soğuk suda yıkayın ve çekirdeklerini çıkarıp rondoya alın. Hindistan cevizi ve kakaoyu ekleyip çekin. İçine suyu koyup tekrar çekin. Daha sonra 6 eşit parçaya ayırın. Tarçın ve keten tohumunu yayvan bir tabakta karıştırın ve hurmaları bu karışıma bulayın. İyice bulandıktan sonra elinizle yuvarlayarak servis yapın.