Sofra
Kahveli ve kestane dolgulu cupcake tarifi malzemeleri fazla olsa da tadı sayesinde vazgeçemeyeceğiniz bir tatlı olacak. Peki kahveli ve kestane dolgulu cupcake nasıl yapılır?

10 Porsiyon
Zorluk Derecesi Orta

MALZEMELER

    200 gram un,
    2 çay kaşığı kabartma tozu
    200 gram tozşeker,
    1/2 çay kaşığı tuz
    100 gram oda sıcaklığında tereyağı
    3 adet yumurta
    150 m l ( 3/4 su bardağı ) süt
    1 çorba kaşığı sıcak su
    2 çorba kaşığı granül kahve

    Ortası İçin :
    150 gram kestane şekeri kırıkları

    Üzeri İçin :
    100 gram oda sıcaklığında tereyağı
    100 gram krem peynir
    250 gram pudra şekeri
    1 tatlı kaşığı kestane aroması

    Üzeri İçin :
    7-8 adet haşlanmış kestane
    1-2 çorba kaşığı granül kahve

Un ve kabartma tozunu geniş bir kaseye eleyin. Tozşeker, tuz ve tereyağını bu karışıma ekleyip ekmek kırıntısı görüntüsü alana dek mikserin yüksek devrinde çırpın. Üzerine teker teker yumurtaları ekleyip karıştırın. Sütü katıp karıştırın. Ayrı bir yerde kaynar suyu kahve ile karıştırıp soğutun ve karışıma ilave edin. Pürüzsüz bir kıvam elde edene dek çırpın. Cupcake kalıplarının yarısına gelecek kadar hazırladığınız harçtan koyun. Ortalarına 1'er çorba kaşığı kestane kırığı yerleştirin. Üzerlerinden bir parmak boş kalacak şekilde yeniden harç koyun.Önceden ısıtılmış 180 derece fırında yaklaşık 20-25 dakika pişirin. Fırından alıp soğumaya bırakın. Üzeri için tereyağı ve krem peyniri çırpın. Pudraşekeri ve kestane aroması ilave edip pürüzsüz bir kıvam alana dek çırpın. Yıldız uç taktığınız bir sıkma torbasına alıp cupcake'lerin üzerlerine sıkın ve iyice dona dek buzdolabında dinlendirin. Üzerlerine küçük parçalar halinde kırılmış kestane koyun. Granül kahve serperek servis yapın.