Sofra
Yemeklerden sonra tatlı yiyemeden duramayanlardan mısınız? Yulaflı parfe tarifi tam size göre. Yaz aylarında sofranıza yakışacak yulaflı parfe nasıl yapılır? Cevabı;

4 Porsiyon
Zorluk Derecesi Orta

MALZEMELER

    8 çorba kaşığı yulaf ezmesi
    1 çorba kaşığı tereyağı
    2 çorba kaşığı pekmez
    2 kase yoğurt
    2 çorba kaşığı tepeleme labne peyniri
    1 tatlı kaşığı vanilya
    Ananas
    yaban mersini
    frambuaz
    böğürtlen

Yulaf ezmesini yapışmaz yüzeyli bir tavaya alıp, orta-kısık ateşte 5 dakika kadar çevirin. Ardından tereyağını ilave edip çevirmeye devam edin. Yulaf ezmesi, tereyağını çekecek ve güzel bir renk alacaktır. Ortalama 10 dakika kavurup altını kapatın ve pekmezi ilave edin. Yulaf ezmesinin pekmezi çekmesi için iyice karıştırın ve soğuması için kenara alın. Yoğurt, labne peyniri ve vanilyayı mikser ile iyice çırpın. Uygun büyüklükte 4 adet kase veya kupa önce 2'şer çorba kaşığı dilediğiniz meyvelerden koyun, ardından yoğurt-labne karışımını, en üste de yulaf ezmesini koyup, soğuk servis yapın.