Arap aşı Çorbası

  • 6 Kişilik
  • Zorluk Derecesi: Orta
  • Hazırlama Tekniği: Tencere, Haşlama
Üye Tarifi

MALZEMELER

1 adet bütün tavuk
1.5 litre su
2 çorba kaşığı un
Yarım kahve fincanı sıvıyağ
2 çorba kaşığı kırmızı tozbiber
1 çorba kaşığı pulbiber
1 çorba kaşığı salça
2 adet kesmeşeker
Tuz

YAPILIŞI

Tavuğu bir buçuk litre suda iyice haşlayın. Daha sonra kemiklerini ayırıpdidikleyin. Bir tencerede 2 çorba kaşığı un ve yarım kahve fincanı sıvıyağı kavurun. Salça ve kırmızıbiberleri ilave edin. Tavuk suyunu da ekleyin. Tuz ve şekeri katın. Kaynadıktan sonra etleri ilave edin. Yanında hamuru ile servis yapın.
Hamur için:
3 su bardağı su, 3 çorba kaşığı un, 1 çorba kaşığı nişasta ve yarım tatlı kaşığı tuzu, muhallebi kıvamı alana dek pişirin. Fazla derin olmayan bir kalıba dökün. Soğuduktan sonra baklava dilimi gibi kesin. Çorbanın yanında küçük tabaklarda servis yapın.

PÜF NOKTASI

Aşçının notu: Çorbada kullanılan pulbiber çok acı olmalıdır. Çorbanın acılığı, yanındaki hamur ile dengeleniyor.