Börülceli Mantar Çorbası

  • 6 Kişilik
  • Zorluk Derecesi: Orta
  • Hazırlama Tekniği: Tencere
  • Yemek Daveti
Üye Tarifi

MALZEMELER

10 adet kestane mantarı
10 adet kültür mantarı
1 su bardağı börülce
3 çorba kaşığı zeytinyağı
1 adet soğan
3 adet sivri biber
1 çorba kaşığı silme un
6 su bardağı sıcak su
2 diş sarmısak
2 dal maydanoz
2 çorba kaşığı krema
Tuz
Karabiber

YAPILIŞI

Börülceyi akşamdan ıslatıp, ertesi gün suyunu süzün. 10-15 dakika haşlayıp kenara alın. Mantarları ince dilimleyin. Zeytinyağını bir tencereye alıp, yemeklik doğranmış soğanı pembeleşene dek kavurun. İnce kıyılmış sivri biber ve mantarı ilave edin. Mantar suyunu salıp çekene dek kavurun. Üzerine unu ekleyin. Bir-iki çevirip 6 su bardağı sıcak su ilave edin. Kaynamaya başlayınca börülce, tuz, karabiber ve kıyılmış sarmısak katın. 20-25 dakika pişirip ocaktan alın. Kıyılmış maydanoz ve krema ekleyip servis yapın.