Domates Çorbası

  • 6 Kişilik
  • Zorluk Derecesi: Orta
  • Hazırlama Tekniği: Tencere
  • Yemek Daveti
Üye Tarifi

MALZEMELER

4 adet büyük boy olgun domates
1'er adet kabak ve havuç
2 adet sap kereviz
1 adet soğan
2 diş sarımsak
3 çorba kaşığı zeytinyağı
2 su bardağı et suyu
4 su bardağı su Tuz, karabiber

Üzeri için:
2 çorba kaşığı zeytinyağı
4-5 dal fesleğen

YAPILIŞI

Domatesleri ortadan ikiye kesin ve rendeleyin. Gelişigüzel doğradığınız kabak, havuç, kereviz sapı, kıyılmış soğan ve sarmı- sağı zeytinyağında kavurun. Üzerine rendelenmiş domatesi ekleyin ve birkaç kez çevirin. Et suyu ile suyu katıp kaynamaya bırakın. Tuz ve karabiberini ayarlayın. Sebzeler yumuşayınca ocaktan alın ve blenderden geçirin. Üzeri için zeytinyağı ve fesleğeni robottan geçirdikten sonra küçük bir tavaya alın. Kısık ateşte 1-2 dakika kavurun ve çorbanın üzerine gezdirip sıcak olarak servis yapın.