Düğün Çorbası

  • 6 Kişilik
  • Zorluk Derecesi: Orta
  • Hazırlama Tekniği: Tencere
  • Yemek Daveti
Üye Tarifi

MALZEMELER

1 kg kemikli kuzu gerdan
1 adet soğan
10 su bardağı su
3 çorba kaşığı un
1 adet limonun suyu
2 adet yumurtanın sarısı

Üzerine:
1 tatlı kaşığı pulbiber
2 çorba kaşığı tereyağı

YAPILIŞI

Et ve bütün soğanı bir tencereye alın. Üzerine 10 su bardağı soğuk su koyun. Yaklaşık 1-1.5 saat et kemikten rahatça ayrılana dek pişirin. Et ve soğanı tencereden alın. Eti kemiğinden ayırın ve didikleyin. Bir kasede un ve yarım su bardağı et haşlama suyunu karıştırın. Üzerine tuz ekleyin. Et suyundan 8 su bardağını bir tencereye alıp ocağa oturtun. Kaynamaya başlayınca, boza kıvamına getirdiğiniz unu karıştırarak ekleyin. Didiklediğiniz eti tencereye katın ve 15 dakika kaynatın. Limon suyu ve yumurta sarılarını çırpın. Tencereden 2-3 çorba kaşığı çorba suyu alın ve üzerine ekleyip karıştırın. Terbiyeyi tencereye katıp, 1- taşım kaynatarak ocaktan alın. Tereyağını küçük bir tavada kızdırıp pul biberi yakın. Çorbanın üzerine gezdirin.

PÜF NOKTASI

Çorbaya servis sırasında, arzunuza göre kuru nane ya da fesleğen serpebilirsiniz.