Kuru Çiçek Bamya Çorbası

  • 6-8 Kişilik
  • Zorluk Derecesi:
Üye Tarifi

MALZEMELER

100 gram kuru çiçek bamya
2 adet limon
Yeteri kadar sıcak su
Yarım çay bardağı sıvıyağ
1 adet soğan
100 gram kuşbaşı kuzu eti
1 çorba kaşığı domates salçası
1 çorba kaşığı biber salçası
Yarım çay bardağı sumak ekşisi,
tuz

YAPILIŞI

Bamyanın üzerindeki küçük tüylerin dökülmesini sağlamak için bir bezin arasına koyup, ovalayın. Daha sonra 1 adet limon suyu eklediğiniz 4 su bardağı sıcak suda 5 dakika haşlayın. Süzün ve bir kenara alın.

Sıvıyağıda kıyılmış soğan ve eti kavurun. Salçayı ekleyin ve 1-2 dakika daha kavurmaya devam edin. 1 adet limonun suyu ve 6-7 su bardağı sıcak su katın.Kaynamaya başlayınca bamyayı ekleyinve yumuşayana kadar pişirin.

Ocaktan almaya yakın sumak ekşisi ve tuzunu ilave edin. Bir taşım daha kaynadıktan sonra ocaktan alın ve sıcak olarak servis yapın.