Yalancı Paça Çorbası

  • 6 Kişilik
  • Zorluk Derecesi: Orta
  • Hazırlama Tekniği: Tencere
  • Yemek Daveti
Üye Tarifi

MALZEMELER

200 gram çok küçük doğranmış
kuzu eti, 2 su bardağı et suyu
5 su bardağı su

Terbiye için:

1 adet yumurta
1 çorba kaşığı un, 7 diş sarmısak
1 çay bardağı üzüm sirkesi, tuz

Üzerine:

1 çorba kaşığı tereyağı
Pulbiber

YAPILIŞI

Et suyunu su ile birlikte bir tencereye alıp, kaynatın. Eti içine katın ve yumuşayana kadar pişirin. Terbiye için derin bir kapta yumurta ve unu çırpın. Üzüm sirkesi ile dövülmüş sarımsağı ekleyip, karıştırın ve çorbanın suyundan bir kepçe alıp, içine katın. Daha sonra terbiyeyi yavaş yavaş çorbaya eklerken bir yandan da karıştırın. Bu şekilde kısık ateşte 5 dakika daha kaynatın ve tuzunu ekleyip, tencereyi ocaktan alın. Üzeri için tereyağını eritip, pul biber serpin ve çorbanın üzerine gezdirip, sıcak olarak servis yapın.