MALZEMELER
1 adet orta boy ahtapot (1.5 kg civarında taze ve temizlenmiş)
3 su bardağı su
4 çorba kaşığı zeytinyağı
1 adet orta boy ince doğranmış soğan
1 adet kıyılmış pırasa
1 adet doğranmış siyah havuç
1.5 su bardağı kuskus
6 adet jumbo karides (kuyruğu üzerinde kalacak şekilde ayıklanmış)
100 gram istiridye veya kültür mantarı
4 adet defne yaprağı
1 adet doğranmış acı kırmızı biber
1/2 çay kaşığı karabiber, tuz
Ahtapotu makasla iri parçalara bölün. Düdüklü tencereye alıp, su, defne yaprağı, karabiber ve tuz ilave edip haşlayın. Kaynamaya başladıktan sonra kısık ateşte 10 dakika pişirin. Suyundan 1 su bardağı ayırarak süzün. Geniş bir tavada 2 çorba kaşığı zeytinyağı ile soğan, pırasa ve havucu kavurun. Ahtapotu ekleyip 5 dakika pişirin. Tuz ve karabiberini katıp ocaktan alın. Ayrı bir tavada 2 çorba kaşığı zeytinyağında jumbo karidesleri kavurun. Kuskusu hafif sert kalacak şekilde haşlayıp, varsa fazla suyunu süzün ve tavadaki soğanlı karışıma ilave edip ocağa oturtun. Ahtapot suyunu katıp karıştırın. Karidesleri ekleyip, 5 dakika kısık ateşte pişirin ve sıcak olarak servis yapın.