Fırında Soslu Sardalya

  • 6 Kişilik
  • Zorluk Derecesi: Zor
  • Hazırlama Tekniği: Fırın
  • Yemek Daveti
Üye Tarifi

MALZEMELER

750 gram sardalya
2 su bardağı rendelenmiş domates
4 diş sarımsak
3-4 dal taze kekik veya 1 çay kaşığı kuru keki
6 adet közlenmiş kırmızı biber
4-5 adet kiraz domates
1 çorba kaşığı zeytinyağı
4 adet defne yaprağı
1/2 çay kaşığı karabiber
2 çay kaşığı tuz

YAPILIŞI

Rendelenmiş domates, kıyılmış sarmısak, kıyılmış kekik, karabiber ve 1 çay kaşığı tuzu çırpıp, orta boy fırın kabına yayın. Aralarına kabukları temizlenmiş közlenmiş biber ve kiraz domates yerleştirin. Ayrı bir yerde temizlendikten sonra yıkanıp kurulanmış sardalya, 1 çay kaşığı tuz, karabiber ve zeytinyağını iyice harmanlayıp fırın kabına dizin. Üzerlerine defne yaprağı yerleştirip, önceden ısıtılmış 180 derece fırında 40 dakika pişirin. Sıcak olarak servis yapın.