Fırında Soslu Sardalya

  • 6 Kişilik
  • Zorluk Derecesi: Zor
  • Hazırlama Tekniği: Fırın
  • Yemek Daveti
Üye Tarifi

MALZEMELER

750 gram sardalya
2 su bardağı rendelenmiş domates
4 diş sarımsak
3-4 dal taze kekik veya 1 çay kaşığı kuru keki
6 adet közlenmiş kırmızı biber
4-5 adet kiraz domates
1 çorba kaşığı zeytinyağı
4 adet defne yaprağı
1/2 çay kaşığı karabiber
2 çay kaşığı tuz

YAPILIŞI

Rendelenmiş domates, kıyılmış sarmısak, kıyılmış kekik, karabiber ve 1 çay kaşığı tuzu çırpıp, orta boy fırın kabına yayın. Aralarına kabukları temizlenmiş közlenmiş biber ve kiraz domates yerleştirin. Ayrı bir yerde temizlendikten sonra yıkanıp kurulanmış sardalya, 1 çay kaşığı tuz, karabiber ve zeytinyağını iyice harmanlayıp fırın kabına dizin. Üzerlerine defne yaprağı yerleştirip, önceden ısıtılmış 180 derece fırında 40 dakika pişirin. Sıcak olarak servis yapın.
Bu web sitesinde çerezler kullanılmaktadır.

İnternet sitemizin düzgün çalışması, kişiselleştirilmiş reklam deneyimi, internet sitemizi optimize edebilmemiz, ziyaret tercihlerinizi hatırlayabilmemiz için veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız.

"Tamam" ı tıklayarak, çerezlerin yerleştirilmesine izin vermektesiniz.