Sofra

8 Porsiyon
Zorluk Derecesi Orta

MALZEMELER

    8 adet patatesin kabuğu
    1 tatlı kaşığı kaya tuzu
    1/2 tatlı kaşığı karabiber

    Kızartmak için:
    Sıvıyağ

    Servis için:
    1.5 su bardağı yoğurt
    2 çorba kaşığı nar ekşisi veya balzamik sirke

Patates kabuklarını tuzlu suda 10 dakika dinlendirin. Suyunu süzüp iyice yıkayın ve kağıt havlu yardımıyla kurulayın. Kızgın ve bol yağda sürekli karıştırarak kızartın ve yağını almak için kağıt havlu üzerine çıkarın. Servis tabağına aldıktan sonra üzerine tuz ve karabiber serpin. Servis için yoğurdu iyice çırpıp bir kaseye alın. Üzerine nar ekşisi veya balzamik sirke gezdirin. Cipsin yanında servis yapın.