Zerde

  • 6 Kişilik
  • Zorluk Derecesi: Kolay
  • Hazırlama Tekniği: Tencere
  • Kutlama
Üye Tarifi

MALZEMELER

Yarım su bardağı haşlanmış pirinç
Bir buçuk su bardağı toz şeker
2 çay kaşığı safran
Bir buçuk su bardağı su
3 çorba kaşığı mısır nişastası
Yarım paket vanilya
2 çorba kaşığı antep fıstığı
2 çorba kaşığı kuş üzümü
1 adet nar

YAPILIŞI

Pirinci 15 dakika ıslatıp, bol suda yıkayın. Bir tencerede bir buçuk bardak su ile birlikte hafif ateşte haşlayın. Toz şeker ve safranı ekleyip, kaynatın. Nişastayı çok az su ile ezip, vanilya ile birlikte bu karışıma ilave edin. Hafif koyulaşınca ateşten alın. Kaselere paylaştırın. Arzuya göre buzdolabında beklettikten sonra üzerilerine antep fıstığı, kuş üzümü ve nar taneleri serpip servis yapın.