Sofra

6 Porsiyon
Zorluk Derecesi Kolay
Ev Yapımı

MALZEMELER

    CİĞER PATE İÇİN:
    500 gram tavuk ciğeri
    2 adet defne yaprağı
    1 adet kırmızı soğan
    4 çorba kaşığı krema
    2 çorba kaşığı tereyağı
    1 çay kaşığı tane karabiber, tuz

    SANDVİÇ İÇİN:
    2 adet klasik ekmek ciğer pate
    2 adet kırmızı soğan
    1 çorba kaşığı zeytinyağı
    200 gram tulum peyniri
    ıspanak yaprağı ve frenk soğanı
Tavuk ciğerlerini temizleyip tencereye alın. Üzerini geçecek kadar su, defne yaprağı, küçük bir tülbent içine sarılmış tane karabiber ve ikiye kesilmiş kırmızı soğanı ekleyin. Ciğerler yumuşayıp ezilene kadar pişirin. Soğan, tane karabiber ve defne yapraklarını tencereden çıkarın. Ciğerleri ezerek püre haline getirin. Krema ve tuzu ekleyip iyice karıştırın. Pateyi cam bir kabın içine doldurun. Tereyağını eritip üzerine ilave edin. Pişirdiğiniz 2 somun ekmeği 3'e bölecek şekilde kesin. Daha sonra her parçayı enine iki parça olacak şekilde keserek içlerini açın. Ekmeklerin alt parçasının üzerine ciğer pate sürün. Soğanın kabuğunu soyup halka dilimleyin. Tavaya aldığınız zeytinyağında iki taraflı kızartın. Ciğer patenin üzerine ıspanak yaprağı, karamelize edilmiş soğan ve dilimlenmiş peyniri paylaştırın. Üzerlerine ince kıyılmış frenk soğanı serpin. Ekmeklerin üst parçalarını yerleştirip servis yapın.