Fincan Mantısı

  • 10 Kişilik
  • Zorluk Derecesi: Orta
  • Hazırlama Tekniği: Fırın, Soteleme/Tava
Üye Tarifi

MALZEMELER

Hamur için:
40 gram yaş maya
1 su bardağı su
1 çorba kaşığı margarin
1 çorba kaşığı tozşeker
Alabildiği kadar un
Tuz
İçine:
1 çorba kaşığı margarin
1 adet rendelenmiş soğan
250 gram kıyma
1 tatlı kaşığı pulbiber
Tuz
Üzeri için:
Yarım paket margarin
Yarım kg sarmısaklı yoğurt
Maydanoz

YAPILIŞI

BİR kabın içine kibrit kutusu kadar mayayı koyup, üzerine ılık suyu ekleyerek, eritin. Eritilmiş ve soğutulmuş margarin, tuz ve tozşeker ekleyip, karıştırın. Yavaş yavaş unu ekleyip, ele yapışmayacak kıvamda bir hamur hazırlayın. Üzerini örterek 1 saat bekletin. Bu arada iç malzemesini hazırlayın. Tavaya margarini koyup, yemeklik doğranmış soğanı hafifçe kavurun. Kıymayı ve diğer malzemeleri ekleyip, kıyma suyunu çekene kadar kavurup, soğutun. Hamuru ikiye bölün. İki hamurdan da 10'ar adet beze yapın. Oklava ile küçük pasta tabağı büyüklüğünde açın. Margarini eritip, yarısını hamurların üzerine sürün. Açtığınız 10 adet hamuru üst üste koyup, tekrar açın. Tepsiye yayın. Hazırladığınız içi yayıp, kalan 10 bezeye de aynı işlemi uygulayın. Tepsiye yerleştirip üzerine kalan margarini sürün. Son olarak bir fincanla bastırarak şekil verin ve hiç bozmadan önceden ısıtılmış 170 derece fırında pişirin. Fırından çıkarınca fincanla kesilmiş mantıları servis tabağına alın. Üzerine sarmısaklı yoğurt dökün. Maydanozla süsleyip, servis yapın.